2020-10-02 09:52:41• hírek • Bede Emőke

A Román Csendőrség is csatlakozott a Nemzetközi Hegyimentő Bizottsághoz

A Nemzetközi Hegyimentő Bizottság (ICAR) vezetősége elküldte a Román Csendőrség számára azt a bizonyítványt, mely immár hivatalosan is igazolja, hogy a intézmény ICAR-tag lett. Mindezt azt jelenti, hogy a csendőrség megfelelő felszereléssel és felkészültséggel rendelkezik ahhoz, hogy hegyvidéken mentsen emberéleteket – tájékoztatta szerkesztőségünket a Szatmár Megyei Csendőr-felügyelőség szóvivője.

Az ICAR-tagság révén a csendőrség nemzetközi képzéseken és tapasztalatcseréken vehet részt, melyeknek köszönhetően a hegyvidéki bevetésekre hatékonyabb, felkészültebb csapatokat küldhetnek. Cristian Nicolae Silaghi szóvivő közölte, Szatmár megyének is van már olyan egysége, mely helyt tudna állni egy hegyvidéki mentési akcióban.


A Nemzetközi Hegyimentő Bizottság jelenleg 41 országot és 122 szervezetet kapcsol össze, és biztosítja számukra a hegyimentéssel kapcsolatos információ- és tapasztalatcsere lehetőségét. Hivatalos honlapjuk szerint a platform már két romániai taggal is rendelkezik, a csendőrség mellett ugyanis a Romániai Hegyimentők Országos Egyesülete is csatlakozott már az ICAR-hoz.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: